strompi autstop and autostart

Here the scenrio:
Setting of StromPi with PowerPack
- 10:00 WakeUp-Alarm
- 14:00 PowerOff-Alarm
at 14:00 the main power is turned off.
Pi should properly shut down.


Next day is should automatically restart at 10:00 - which is not the case.


I also had the case where it worked perfectly for 4 days , but, after that it stopped.


An other case is when I change the Alarm-setting, that is totally ignored by the strompi, although properly set.


Any good  proposal where to start searching?

waldo

26.04.22 10:54

Hello waldo,


can you please share your exact settings of your StromPi? Are you using the latest firmware and our latest image?


Best regards,
Jens

Jens

27.04.22 09:18


Hello waldo,




can you please share your exact settings of your StromPi? Are you using the latest firmware and our latest image?




Best regards,
Jens



Dear Jens


And here an other scenario:
It did for 3 days switch off but never on. Suddenly it worked, and still is working.


Firmware is 1.72
Latest image, do not really know what you mean
Here the setup:


---------------------------------
StromPi-Status:
---------------------------------
Time: 08:28:30
Date: Thursday 28.04.22
 
StromPi-Output: mUSB
 
StromPi-Mode: mUSB -> Battery
 
Raspberry Pi Shutdown: Enabled
 Shutdown-Timer: 40 seconds
 
Powerfail Warning: Disabled
 
Serial-Less Mode: Disabled
 
Power Save Mode: Disabled
 
PowerOn-Button: Enabled
 
 PowerOn-Button-Timer: 40 seconds
 
Battery-Level Shutdown: Disabled
 
Powerfail-Counter: 7
 
PowerOff Mode: Disabled
---------------------------------
Alarm-Configuration:
---------------------------------
WakeUp-Alarm: Enabled
 Alarm-Mode: Time-Alarm
 Alarm-Time: 07:55
 Alarm-Date: 01.11
 WakeUp-Alarm: Monday
 Weekend Wakeup: Enabled
 Minute Wakeup Timer: 05 minutes 
 
PowerOff-Alarm: Enabled
 PowerOff-Alarm-Time: 23:10
 
Interval-Alarm: Disabled
 Interval-On-Time: 00 minutes
 Interval-Off-Time: 00 minutes
 
---------------------------------
Voltage-Levels:
---------------------------------
Wide-Range-Inputvoltage:  not connected
LifePo4-Batteryvoltage: 3.363V [100%] [charging]
microUSB-Inputvoltage: 5.178V
Output-Voltage: 5.128V


 


Best regards and thanks
waldo

waldo

01.05.22 21:36

Hello Waldo,
thank you for your patience.
While testing the issue you described, we noticed that there seems to be an issue with the WakeUp and PowerOFF alarms in the latest firmware. We are working on fixing the issue. In the meantime, we would recommend that you revert to firmware 1.72c. This firmware version seems to be more stable regarding the alarm modes.


Best regards 


Tim (Joy-IT)

Tim

05.05.22 15:42

Hi Tim


Funny enough, now it is working as intended.


I did not regularly note what I did, but I suppose it has to do with your shutdown script. Most of the time after using the shutdown script the strompi did not start as programmed although its stopped as set.


Regards


waldo


 

waldo

20.05.22 18:18